Wie Zijn Wij

Wat ons heeft bewogen

Tijdens de opvoeding van onze eigen 2 puberdochters hebben wij 3 pleegkinderen opgevoed. Toen de kinderen geleidelijk ons huis verlieten hebben wij nog 2 pleegkinderen in huis opgenomen. Gaande weg zijn wij ons steeds meer gaan verdiepen in gedragsproblematiek, zoals o.a. ADHD, hechtingsstoornissen e.d.. Helen heeft een pedagogisch-psychologische opleiding gevolgd. Uiteindelijk hebben we besloten om gezinshuisouders te worden en heeft Helen haar baan beëindigd om full-time aandacht te kunnen geven aan de bij ons geplaatste kinderen.

Onze hobby’s, bezigheden

Bert zijn hobby is sporten met zijn vaste vriendenkring. Het huis onderhouden en de kamers van de kinderen af en toe opnieuw opknappen. Zorgen dat alle financiële zaken rondom het gezinshuis goed geregeld zijn en alles netjes wordt ingeboekt. Het contact met de accountant. Helen fotografeert, schildert en leest graag. Zij houdt zich bezig met alle zaken rondom de kinderen, dagelijkse zorg, scholen, werk, vrije tijdsbesteding, netwerk van de kinderen, hulpverleningsgesprekken rondom de kinderen, verslaglegging. Regelmatige bijscholing c. q. verdieping op het vlak van gedragsproblematiek, methodieken en Jeugdzorg.

Leef- en opvoedingsklimaat

Wij hebben een positieve instelling, humor en gezelligheid vinden wij belangrijk. Iedereen heeft wel eens een minder goede bui, dat is alleen maar menselijk en niet bijzonder. Boos worden mag, het leren omgaan hiermee en het komen tot een oplossing is belangrijk en heeft de aandacht. Wij hanteren een duidelijke structuur en regels. Deze regels zijn eigenlijk de voor ons normale leefregels. Je ruimt je kamer op, gooit je was in de wasmand, je verzorgt jezelf goed, je doet je taken (helpen met de tafel dekken/vaatwasser in- en uitruimen), vooraf goed overleg over waar je naar toe gaat en hoe laat je terug bent. Veel praten en uitleg maar ook het hanteren van de gestelde grenzen. Hierin niet vast blijven zitten in het negatieve maar snel overstappen naar het positieve en het opbouwende. Vooral het positieve gedrag heeft onze aandacht. Elke dag is weer een start van nieuwe mogelijkheden en ontwikkeling.